Bugun...


Bulanık’ta Devlet Desteğiyle 120 Ton Buğday Tohumu Dağıtılmaya Başlandı
Tarih: 29-10-2023 10:41:33 Güncelleme: 29-10-2023 10:41:33 + -


Bulanık’ta Devlet desteğiyle yaklaşık 250 çiftçiye dağıtılacak 120 ton buğday tohumu, 5 bin 800 dekarlık bir alanda ekimi gerçekleşecek.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 10:41

Bulanık’ta Devlet Desteğiyle 120 Ton Buğday Tohumu Dağıtılmaya Başlandı

Bulanık  Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımını Etkinleştirilmesi" (TAKE) Projesi çerçevesinde 250 çiftçiye yüzde 50 hibe ile 120 ton buğday tohumu törenle dağıtılmaya başlandı.

              Bulanık Toprak Mahsulleri ofisinde düzenlenen "Yüzde 50 Buğday Tohumu Dağıtım Töreni’ne katılan Bulanık İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, en değerlisi bugün burada olmamızın sebebi siz değerli çiftçilerimizdir. Atıl alanları değerlendirmek için yüzde elli hibeli tohum dağıtım törenimize hoş geldiniz. Bulanık tarım ve hayvancılık anlamında muş’un en önde ilçesidir. Bölgede en önde ilçedeyiz. Tarım Kredi Kooperatifimizle, Veterinerlerimizle ve kurumlarımızla beraber çalışıyoruz. Tarlası atıl durumda olan çiftçilerimizin listelerini bakanlığımıza gönderip, onlarda çiftçilerimiz tarlarının eksin diye buğday gönderdi. Ekilmeyen, dikilmeyen yerlere çiftçilerimizi teşvik etmek amacıyla ve bu uygulama devletimiz tarafında uygulamaya başlatılmış ve bizde törenine katıldık. Bulanık halkına ve bulanık çiftçisine çok teşekkür ediyorum ürettikleri için hayırlı uğurlu olsun “ ifadelerinde bulundu.

                  Bulanık Tarım ve Orman Müdürü Fırat Özoğul ise: “Öncelikle ilçemize her projede yardımcı olan, yardımlarını esirgemeyen Sayın İlçe Kaymakamım ve Belediye Başkanım Oğuzhan Ocak bey’e ve ilçem adına şükranlarımı sunarım. Bakanlığımız tarafından atılı durumdaki arazileri ve buğday yetiştiricileri ile tarıma kazandırması ve milli ekonomiye katkı sağlaması için 120 ton buğdayımız siz değerli çiftçilerimize yüzde 50 hibe ile dağıtımını gerçekleştirirceğiz. İlçemizin yaklaşık 683.000 bin dekar tarım arazisine sahip olup ürün olarak buğday, arpa, yonca, korunga, ayçiçeği, mısır, nohut geniş bir ürün yerlerine sahibiz.
                  Özoğul, Yaklaşık 293.000 bin dekar buğday ekilmekte 82.000 bin dekar ise arpa ekilmektedir. Bu sene toprak mahsulleri ofise yaklaşık 73 bin ton buğday ve arpa değerli çiftçilerimiz teslim etmiştir. Yaklaşık bir o kadar da üreticilerimiz dışarıya ürününü satmıştır. Hem il’de ve ilçelerde bazıda birinci sıradayız.  Üreticilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Geçmişte yaşadığımız korona virüs döneminde anlaşıldığı gibi tarım sektörü, insanın sağlıklı ve dengeli beslenmesinde ve gıda güvenliği açısından oldukça büyü öneme sahiptir. Dünyada salgın başlamasıyla beraber hemen hemen tüm ülkelerde tarım ve sağlık sektörlerinin stratejik sektör olduğu ortaya çıkmıştır. Tarımsal üretimde sürdürüle bilirliği sağlamak bu açıdan önemlidir. Dağıtacağımız buğday Syren Odeska’nın; yüksek adaptasyon yeteneğine sahip, sulu koşullarda yüksek verim, soğuğa, kurağa, sıcağa ve yatmaya karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda hastalıklara karşı tolıreantlı bir tohum çeşidimizdir. Çiftçilerimize bol bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Oğuz Ocak, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, İlçe Bölük Komutanı Üsteğmen Kazım Tüysüz, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir, Sivil toplum kuruluşları, Kurum Müdürleri, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Törenin ardından çiftçiler, buğdaylarını araçlara yükleyerek götürmeye başladı.

,




Kaynak: Bilican Haber

Editör: Galip KILINÇ

Bu haber 483 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI